Matlagning och att gå kurs

Det var värst va mycket inspiration jag har idag, så bäst att ta tillvara på det!

Det börjar närma sig lunchtid på vår lilla gata i stan och jag har plockat fram vego-färs ur frysen. Olof och jag försöker tänka på hur mycket kött vi äter och har blivit ganska bra på att byta ut åtminstone köttfärs mot vego. Lär man sig bara lite knep på hur det ska tillagas och vilka smaker som kompletterar bra så blir det riktigt gott. Det farliga är ju att tro att det ska smaka precis samma som köttfärs, för det kommer det ju inte göra.

Jag brukar använda vego-färs till lasagne, chili con arne, köttfärssås, soppa och köttbullar. Och säkerligen en hel del andra rätter också som jag inte kommer på på rak arm. Det ger en ju anledning att förnya sina gamla recept som man har använt i alla år och våga testa lite nytt.

Jag har köpt på mig lite nya kokböcker för att få inspiration men jag ska säga att jag också är väldigt nyfiken på att gå en sån där onlinekurs som jag har sett dom gör reklam för på tvn. Tror det är köket.se som har en för just grönsaker och det hade varit roligt att testa på den. Det kanske är en bra grej att önska sig i julklapp utav barnbarnen, eller vad tror ni?

Har ni testat att gå onlinekurs någon gång?

Förr i tiden gick man ju på kurser i alla dess slag. Träslöjd, sykurs, bakkurs, husmorsskola, målarkurs och så vidare. Det är ett otroligt roligt sätt att lära sig nya saker och utvecklas som person. Dessutom träffar man ju nya människor och till stor del likasinnade och jag har fått många vänner på det sättet genom åren. Det gäller bara att våga vara lite prestigelös och testa.

Nog om det! Dags att sätta grytan på spisen och vira på sig förklädet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *