Barnbarn och UF-företag

Kära ni, jag vill börja med att berätta hur mycket jag uppskattar att ni besöker ni blogg och läser mina texter. I dagens samhälle när det är så snabb information överallt, så många som slåss om uppmärksamheten och försöker göra sig så intressanta som möjligt på sociala medier så är det ett under att ni väljer att kika in här! Men oj vad jag uppskattar det! Det gör mig glad ända in i själen.

Ni vet ju att jag gärna pratar med både barn och barnbarn om kvällarna för att försöka hänga med i deras vardag och vad dom gör. Igår kväll pratade jag med vårt barnbarn Max, vi brukar alltid ha väldigt intressanta diskussioner. Han går på gymnasiet och har precis startat upp ett UF företag tillsammans med två andra pojkar.

Deras affärside är att paketera måltider som blir över från olika restauranger och sälja till studenter på högskolan som varken har speciellt mycket pengar eller tid till att laga mat. Då undviks svinn och perfekt tillagad mat går till någon som blir glad. Restaurangerna tjänar dessutom en slant på något som annars skulle kastas.

Man blir ju stolt ända in i själen när man hör sånt här! Vilka pojkar va!

Han berättade om hela deras process från att ta fram en logga, fixa POS Kassasystem, ta kontakt med restaurangerna, köra igång en hemsida, lära sig bokföring osv. Jag tror att det är nyttigt att få börja tänka ekonomi och företagande redan i ung ålder. Dessutom är det många av oss äldre som gärna stöttar UF-företag så förhoppningsvis får dom blodad tand och vill fortsätta driva företag i framtiden!

Det ska bli otroligt roligt att följa deras resa och se vart detta projekt tar vägen. När det är dags att investera och köpa ”aktier” i deras UF-företag då kan ni ge er på att jag är först ut!

Ha en fin dag, Britt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *