Äntligen familjemiddag

Välkomna hit igen,

Så trevligt att du har kikat in på min blogg idag. Tänk så fantastiskt det är att kunna kommunicera med hela världen bara genom en datorskärm, att vem som helst kan läsa mina ord och funderingar här. 

Roar mig ibland med att tänka på hur mina mor- och farföräldrar hade reagerat på dagens alla moderniteter. Bara det att kunna tända lampor överallt även om man inte tillhör det övre samhällsskiktet, eller ha rinnande vatten och toalett inomhus. Tror dagens unga inte förstår hur snabbt utvecklingen har gått, de verkar så upptagna med att vara fastklistrad framför mobilen och posta bilder på allt och inget hela tiden online. 

Nåväl, nu ska jag inte låta som en gammal gaggig tant. Det är spännande tider vi lever i, tror nog mina äldre släktingar också hade tyckt det – när de väl vant sig. Särskilt min mormor minns jag med värme, hon bodde med oss i många år så hon kom att bli den av de äldre som stod mig närmst. Jag minns henne som pigg, glad och nyfiken på allt – hon hade säkerligen tyckt att dagens alla ting vore intressanta. 

Tänkte på henne igår när jag plockade de första liljekonvaljerna, vi brukade göra det kvällen innan skolavslutningen. Jag ska plocka med en bukett till barnbarnen – även om det inte är dags än för deras skolavslutning – när de kommer på besök i helgen. Söndagsmiddag med en mustig gryta står på menyn. Nu när både Olof och jag är vaccinerade kan vi äntligen ta emot besök hemma inomhus. Fast vi är fortfarande försiktiga och noga med att följa rekommendationerna, så kommer flitigt att använda ytdesinfektion när vi har besöket i helgen. Särskilt för de yngsta barnen är det behövligt då de ju inte tänker på att tvätta händer lika ofta och gärna tar på saker överallt. 

Nu börjar det lukta gott från köket – har en gryta äppelmos på spisen som puttrar. Tog upp ett kilo äpplen från kallförrådet, de har stått sig bra sedan vi plockade dem i höstas. Var så mycket äpplen så vi kunde omöjligt göra av med allt på en gång, trots att vi gav bort många kilo äpplen. Så bra att ha i förråd nu att plocka fram, ska göra sylt till barnen att ta med sig hem. Kanske får bli en äppelpaj till efterrätt på söndag, såg ett recept på paj som lät gott och enkelt att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *