Ljusare tider

Hej kära vänner och besökare,

Så ljuvligt och efterlängtat att det är vår på riktigt nu! Olof och jag har spenderat större delen av den senaste veckan utomhus i trädgården, vad vi har längtat. Vi har målat om staketet, började i höstas men hann inte klart innan det blev för kallt, men nu är vi färdiga och det blev väldigt fint må jag säga. 

Vi har även beskurit två av äppelträden och rensat sly och gamla kvistar i trädgårdslanden. Gräsmattan är översållad av lila och gula krokusar (som förvisso är nästan överblommade vi det här laget) och rosa-lila nunneört, i klungor här och där strålar de gula påskliljorna och några röda tulpaner har slagit ut. Vid trappen står den gula ginsten i full blom och rosenspirean slår ut vilken dag som helst. Älskar våren när allt både växterna och livet blommar ut igen! 

Nu har både Olof och jag fått vaccinet, halleluja, det var på tiden. Olof fick sin första spruta redan för tre veckor sedan så nästa vecka får han andra dosen, jag fick min första igår. Ni må tro att vi ser fram emot att kunna krama våra barnbarn snart igen! Barnen blir nog tacksamma över att åter kunna få extra barnvakter emellanåt också för den delen. De kom och sjöng för oss på julafton, ååh så glada och överraskade vi blev. Hade inte förväntat oss att de skulle komma då det var så hiskeligt kallt och vi sagt nej till att ses inomhus då vi är väldigt försiktiga med tanke på pandemin och Olofs ostadiga hjärta. 

I påskas var det desto lättare att ses i trädgården då vädret var mildare, vi hade en mycket god lunchbuffé uppställt på långbord och barnbarnen fick leta efter ägg fyllda med godis bland buskarna. Våra härliga barn hade skojat till det och utan att vi visste det gömt ägg även till Olof och mig! Jag fick två underbart mjuka alpackagarner att sticka i och Olof fick Dash Fresh, alltså en produkt till rekond invändigt då vi skämtat om att han borde rengöra bilen invändigt också – inte bara pyssla med sin kära moped. Älskade busiga familjen, så tacksam för dem alla.

Nu när vi pensionärer äntligen blivit vaccinerade känns det att vi går mot ljusare tider, pandemin hänger fortfarande tung över oss alla, men det ger stor frihet att blivit vaccinerad så vi kan börja träffa vänner och familj igen.

Britt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *