Samtal med barn och barnbarn


God kväll kära vänner! Vad har ni för er en onsdag som denna? Här har hösten kommit med rask fart och idag har det regnat och varit runt 10 grader. Det innebär att det sannerligen är dags att plocka fram både jackor och höstskor. Jag får ju ändå medge att jag tycker att hösten är en väldigt mysig årstid och skulle jag och Olof nu sälja vårt älskade hus så är ett utav mina önskemål att den nya bostaden ska ha en braskamin.

Hur som helst. På kvällarna pratar jag ofta med både våra barn och barnbarn och idag hade jag en intressant diskussion med vårt barnbarn Max. Han är i den där åldern då kamrater och deras åsikter är hela ens värld och det är otroligt lätt att falla för grupptryck. Men när han började prata om någon äldre kompis som har en E-cigg online butik så var jag faktiskt tvungen att ifrågasätta. Jag höll ett litet moraliskt tal för honom om att våga stå på sig och gå sin egen väg, att man ska göra det som känns rätt i magen och strunta i andra människors åsikter. Jag är inte helt säker på att han tog till sig vad jag sa, men jag hoppas att det ändå är något som han bär med sig i bakhuvudet. Vill se mig själv som en god ängel på hans axel som påminner honom om att göra det som känns rätt även i svåra och jobbiga situationer.

Är verkligen stolt över mina barn och barnbarn. Både över vad dom har åstadkommit i sina liv, men framför allt över hur fina och godhjärtade människor de alla är. Något man ej tar för givet vill jag lova! Jag och Olof har alltid varit noga med att låta barnen gå sin egen väg, få testa på saker och utvecklas, men vi har också sagt ifrån när vi tyckt att de tagit felaktiga beslut som påverkat andra människor. Jag tror inte på att man ska vara rädd för att visa känslor, tvärtom! Känslor finns av en anledning och om man visar dom avdramatiseras upplevelsen och man kan lättare reflektera över händelsen.

Önskar er allt gott tills nästa gång

Britt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *