Vikten av gemensamma intressen och målsättningar

Jag och Olof påbörjade denna vackra höstdag med en lång skogspromenad. Vi konstaterade att senhöstens sol är vacker men att dess strålar knappast värmer så mycket – i alla fall inte när det blåser så kraftigt som det gjort på sistone! Men Olofs arm ger både stötta och värme. Att vi fortfarande genuint uppskattar varandras sällskap efter så här många år är en ynnest och något vi båda är mycket tacksamma över.

För att en relation ska hålla under en lång tid och med det alla de prövningar som livet ständigt envisas med att presentera en för så behövs såklart kärlek – men jag tror att John Lennon hade fel när han sjöng att kärlek är det enda som behövs. Jag och Olof är i alla fall 100% överens om att det även behövs delade intressen och gemensamma mål.

Det sistnämnda är någorlunda enkelt. Många par skaffar exempelvis barn – om man, som jag och Olof gjorde, då sätter sig ner och artikulerar vad vi vill ha ut av föräldraskapet, och vilka målsättningar vi vill se för vårt barn, så har man klara målsättningar att arbeta gentemot under en lång tid framöver.

Målsättningarna måste såklart uppdateras under livsresans gång, och när barnen väl är utflugna så krävs det såklart nya mål. Kanske blir då delade intressen nyckeln till en i sanning långlivad relation. För mig och Olof är såklart barnbarnen och vår älskade hund Sixten extremt viktiga, och med ett sort hus finns det alltid något att göra! På sistone har även Svenska online Casino blivit ett gemensamt intresse.

Skogen i all ära. Veckan i övrigt kommer säkerligen att innebära mer stadsliv än naturupplevelser. Jag har en kär gammal vän som kommer på besök i slutet på veckan, således har jag och Olof en del förberedelser att omhänderta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *