Barn och böcker

Hej alla läsare

Sist pratade om ölbryggning eller hembryggning som många kallar det. Jag tycker inte de är samma sak helt. Hemölbryggning kanske vore ett bättre ord? För att det finns mer saker än öl som man brygger hemma.

I det här inlägget tänker jag dock berätta om annat som har fått mitt hjärta att rusa och nej, det handlar inte om att Olof ska skriva en bok om öl eller starta ett bryggeri.

Häromdagen var jag och besökte en gammal vän till mig, vi har känt varandra i så många år och även om vi träffas mycket sällan (det kan gå ett år eller två innan vi ses) är vi lika goda vänner. Sist vi sågs, frågade hon om det inte var något problem att åka till hennes dotter och besöka även barnbarnen. Visst! Sa jag. Vi tog oss dit, blev bjudna på kaffe och kakor och hade en mycket trevlig stund. Det som var höjdpunkten för mig dock är att dottern till min vän kommer med ett block under eftermiddagen. Ett anteckningsblock. I den finns, på varje sida, en dinosaurie, målat av ett barn med sitt rätta namn. Då berättar dottern att ett av barnen har börjat visa ett stort intresse för ämnet dinosaurier och har börjat skriva en bok om dessa. Jag måste erkänna att jag blev tårögd. Att se den här pojkens intresse få uttryck och att han vill skriva en bok om det, i en sådan tidig ålder. Det, min kära läsare, det fick mig verkligen att må bra!

Så jag satte mig med pojken, vi hade en bra stund där vi samtalade om hur han vill att boken ska skrivas, sin vision av projektet och jag hoppas på att jag gav honom några bra tips och idéer om hur han kan lyckas bättre och bättre. Vi kanske kan till och med hjälpa honom att få ut en bok om dinosaurier, skrivit av ett barn för barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *