Minnen av en ölbryggning.

En sådan sak som min man Olof har varit intresserad av i sitt liv har varit öl. Jag har aldrig träffat en människa som kan så mycket om ölsorter som han gör. Kunskapen stannar så klart inte i endast ölsorterna, han har också gedigna kunskaper i processen och råvarorna som används för den där magiska drycken. Olof upptäckte för några dagar sen på internet PGW malt sortiment och sen dess har han börjat fundera på om inte han ska brygga lite öl för att bjuda vänner och bekanta på det.

Jag minns att för väldigt många år sen hjälpte jag honom med att brygga öl hemma. På den tiden bodde inte vi i ett hus, rimligt nog för en sådan process utan vi bodde i en +50 kvm stor lägenhet på högsta våningen i huset. Det var nog första gången som vi tillsammans gjorde det. Olof hade läst på och överförde sin kunskap under processen. Det jag minns mest av är att jag fick diska, diska och diska. Det var en process som krävde mycket hygien, mycket noggrannhet och mycket försiktighet med allt som skulle med i ölen. Efter jag vet inte hur många timmar i det lilla köket, så lyckades vi lägga in den för fermentering och processen för dagen var avslutad. Det var så många år sen men jag kan fortfarande minnas hans glädje när vi satt oss på soffan. Åh min älskade Olof, han är en sån påhittig man.

Ibland glömmer jag hur driven han var när vi var yngre. Han är det fortfarande men åldern är inte längre till vår fördel och även om vi har vilja, har inte vi alltid orken.

Funderar ni på hur ölen blev?

Det minns jag faktiskt inte så väl. Efter den gången gjorde vi flera gånger om processen vid olika tillfällen i livet, så det var kul då. Jag kanske ska föreslå för Olof om inte vi ska brygga lite öl hemma. Det kommer han nog att älska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *