God måndag.

Hejsan allihopa!

Hur står det till med er? Här hemma hos oss är det bra, jag och mannen och sixten såklart, sitter och dricker vår andra kopp kaffe för dagen. Vi vaknar relativt tidigt på morgonen, vid 6-tiden så vi ligger och drar oss oftast, läser lite bok, löser något korsord och sen går vi upp och olof går ut med sixten och jag börjar göra frukost. Eller tvärtom, vi turas om med sysslorna vilket är skönt, det är skönt med en liten morgonpromenad med sixten många gånger, speciellt nu när det börjar bli lite finare väder och solen lyser redan vi kl 7.

Just idag vaknade vi prick kl 6 faktiskt, olof gick ut med sixten och jag gjorde frukost. Nu sitter olof och jämför elpriser för villa och jag sitter och bloggar, det är mysigt att göra egna saker men ändå tillsammans, om ni förstår vad jag menar.

Idag ska vi storhandla, vi brukar alltid göra det på måndagar, för att undvika att göra det på fredag då alla andra ska dit och göra samma sak, även helgen både lördag och söndag är det mycket folk. Därför utnyttjar vi vår tid som pensionärer och passar på när de flesta andra är på jobbet vid kl 11 på måndag förmiddag. När vi handlat klart är det dags för lunch och då brukar vi ha planerat att köpa något som är färskt och som går att tillaga direkt när vi kommer hem. Olofs favorit är blodpudding med fläsk och löksås och jag ska erkänna att jag också är lite sugen på det idag så det får det nog bli till lunch.

Ikväll kommer ett par vänner till oss hem hit och äter middag, vi brukar turas om vilket par som bjuder och denna gången är det vår tur. Det är alltid lika trveligt att träffa dom, det brukar sluta med att vi sitter i flera timmar och pratar på om livet, förhållanden, barn och barnbarn och allt därtill.

Nu ska jag faktiskt fortsätta läsa min bok som jag började på imorse, jag fastnade snabbt för den faktiskt. Vilket alltid är lika kul när det händer. Vi hörs när vi hörs, hej från oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *